In het kader van de serie JAZZ IN DE BUURT
vindt op vrijdag  18 MEI in ’t Openhof te Amstelveen het optreden plaats van:

EDGAR VAN ASSELT TRIO – features PHILIP HARPER
‘The Heart of the Standard'

Het curriculum van trompettist Philip Harper leest als een ‘who is who’ van de jazzgeschiedenis.
Al op 23-jarige leeftijd werd zijn talent gespot door Art Blakey die hem gelijk bij zijn Jazz Messengers inlijfde. Met zijn broer Winard (drums), vormde hij geruime tijd de Harper Brothers, waarmee hij in totaal zes albums opnam en op festivals over de hele wereld speelde.

Philip is sinds 20 jaar een vast lid van de Mingus Big Band en toert nog regelmatig met deze All-Star Band. Nadat hij een aantal jaren in Europa woonde is Philip weer teruggekeerd naar zijn home base: New York. De laatste tijd speelt hij vaak met Benny Golson, Louis Hayes en Cedar Walton en heeft in jazzcafé Smalls te New York een regelmatig Live-optreden met zijn Quintet.

 

Over 'the Heart of the Standard'
Hierbij staat het repertoire centraal dat de muzikale identiteit van Philip Harper mede gevormd heeft: de jazzstandards. Hij weet als geen ander dat deze stukken tijdloos zijn en hij bezit de gave om in iedere song weer nieuwe dimensies te ontdekken. Met een sound waarin de echte jazztraditie doorklinkt geeft hij deze stukken een tweede leven vol glans en frisheid.

Edgar van Asselt deelde het podium geruime tijd met de Young Sinatras, Rik vd Bergh/Bart van Lier, Robertinho Silva, Lucy Woodward en speelde jarenlang met ex-Art Blakey veteraan David Schnitter. Zijn laatste project en album ‘Tierra a la Vista’ nam hij op met de Cubaanse trompettist Jorge Vistel.

Edgar en Philip speelden voor het laatst samen in 2008, maar in december 2017 kruisten hun wegen zich wederom en stonden ze met ‘frisse moods’ op een aantal Nederlandse podia.

Dit optreden in Amstelveen is de première van hun nieuwe tournee met:
Philip Harper; trompet, Edgar van Asselt; piano, Boris Oostendorp; bas, Roberto Pistolesi drums.
Dit wordt wederom een optreden dat u niet lichtelijk zult vergeten!!

De Locatie: Centrum ‘t OPENHOF, Burg. Haspelslaan 129 Amstelveen
Concert vrijdag 18 MEI van 20.00 tot 23.00 uur.

BEREIKBAAR vanuit Amsterdam met Tram 5 en Metro 51 (halte Oranjebaan).
OOK KUNT U ER VRIJ PARKEREN!!

JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net

  

podia muziekanten informatie sponsors home agenda