BLUES IN DE WIJK AMSTELVEEN – ZATERDAG 14 MAART 2015 – WIJKCENTRUM ALLEMAN

 

OPTREDEN VAN
CELINA YEBRA & FRIENDS

 

De Spaanse zangeres en bassist Celina Yebra Alvarez (1977) dringt langzaam maar zeker door in de Nederlandse muziek en blueswereld. In haar geboorte land Spanje doorliep zij het conservatorium en toerde ze met uiteenlopende rock-blues formaties van naam waaronder de Alex Caporuscio Band.

 In 2011 vestigde deze geboren Madrileense zich in Amsterdam om haar muzikale horizon te verbreden. Momenteel is zij woonachtig in Haarlem en een zeer gewilde sessiemuzikante die onder meer deel uitmaakt van de funky formatie MAMA DC. Daarnaast treedt zij als duo op met gitarist Nick Vos (eigen nummers) en in het blues circuit onder eigen naam.
De formatie Celina Yebra & Friends brengt een opwindend repertoire waarbij Celina’s vocale nummers afgewisseld worden met stampende instrumentale nummers.
Celina’s stem en stijl zijn beïnvloed door de muziek van o.a. Bonnie Raitt en Taj Mahal.

Zij wordt begeleid door de gitaarvirtuoos Nick Vos; een bescheiden jongeman, maar niet op de gitaar, want het echte scheurwerk kan je het beste aan hem overlaten. Ruud de Vries is ook zo’n scheurijzer, maar dan op de tenorsax. Misschien als instrument niet al te gebruikelijk in de Bluesscene, maar daarom des te interessanter, Drummer Ramon Bakker is in dit gezelschap de stevige maatgever en begeleid deel uit van verschillende blues bands.
De bezetting:

Celina Yebra Alvarez (zang en basgitaar), Nick Vos: leadgitaar, Ruud de Vries: tenorsax en Ramon Bakker op drums.            Info: https://www.facebook.com/celina.yebraalvarez

 

BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net   

Locatie optreden:  14 MAART - ZATERDAGAVOND 20.00 TOT 23.00 UUR
Wijkcentrum Alleman
Den Bloeyenden Wijngaerdt 1,
1183 JM Amstelveen

Bereikbaarheid: tel. 020 6453945

Wijkcentrum Alleman is te bereiken met tram 5 en metro 51 – halte Onderuit. Op de Oranjebaan stopt buslijn 356 & 175 en buslijn 487 stopt Olympialaan - Halte Lien Gisolf. Naast het wijkcentrum is er ruime parkeergelegenheid.

agenda home sponsors informatie muziekanten podia