JA.ZZ IN DE BUURT AMSTELVEEN - VRIJDAG 16 JANUARI 2015 – WIJKCENTRUM DE MEENT

 

OPTREDEN VAN
THE COTTON CLUB SPECIAL

De bezetting bestaat uit Paul van der Feen op sax, Axel Hagen – gitaar, Anton Drukker – bas en Dick Verbeek op drums. Deze muzikanten zijn stuk voor stuk uniek op hun instrument.
We maken kennis met twee bijzondere fenomenen op respectievelijk saxen en gitaar.
Paul manifesteert zich in zijn nog jonge carrière in zowel grote orkesten als ook kleinere formaties waaronder zijn eigen kwartet waarmee hij net de CD Odyssee heeft opgenomen.  Axel Hagen heeft een zeer brede staat van dienst; zijn grote voorbeelden zijn Charlie Parker, Lennie Tristano, Wes Montgomery e.v.a. hij werkt meestal onopvallend, maar dat maakt hem niet minder virtuoos. Tegenwoordig legt hij zich toe op het docentschap en geeft ook diverse lezingen over jazzgitaar. De vaste ritme sectie bestaat uit Dick en Anton die in hun carrière, naast hun eigen reislustige bestaan, de hele wereld voorbij hebben zien trekken.
Swingen doet dit kwartet zeker, dat zal de komende vrijdag beslist niet anders zijn.

 

A bit of History
Zoals u misschien uit de jazzmuziekgeschiedenis weet was de al oude Cotton Club rond de jaren dertig gevestigd in de wijk Harlem van New York. Het was de negerwijk ten noorden van Manhattan. Daar werd de blues gespeeld door vele talentvolle donkere muzikanten waaronder ook Duke Ellington.
https://www.youtube.com/watch?v=DKwu165KS5Y

Eind jaren zestig ontstond er een migratie van Surinamers naar Nederland en al gauw vonden de mannen vertier op een bepaalde plek; dat werd hun Cotton Club in Amsterdam.
Wekelijks vinden er al enkele jaren jazzoptredens plaats met een authentieke bezetting:
The Cotton Club Special.

JA.ZZ IN DE BUURT wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net 

Locatie optreden:  VRIJDAGAVOND 16 JANUARI 20.00 TOT 23.00 UUR
Centrum DE MEENT 
Orion 3
1188 AM Amstelveen

Info: www.tpodium.net en  www.aanz-amstelveen.nl/wijkcentra

agenda home sponsors informatie muziekanten podia