BLUES IN DE WIJK AMSTELVEEN – ZATERDAG 28 MAART 2015 – WIJKCENTRUM ALLEMAN

 

OPTREDEN VAN
Flat Tire Blues Band

 

De leden van deze band draaien al jaren mee in de muziekscène en laten dat ook horen bij hun uitvoeringen.  Als Flat Tire Band is hun speelstijl gericht op het genre van de West Coast Jump and Swingblues, conform de stijl van de oude meesters zoals James Harman, Rick Estrin en The Fabulous Thunderbirds.  Vanaf vorig jaar ontwikkelde de sound zich verder en is ook de oude Rhythm & Blues stijl in het repertoire betrokken.

 

De bezetting bestaat uit: Frans Gabler op bas, Wout van Breugel op drums en Eric Lopes Cardozo op (solo) gitaar. Marcel Schuurman, we call him ‘ The Fatman’  vanwege zijn imposante verschijning, is voorman van de band op zang en (solo) gitaar. Beide gitaristen brengen een verschillende sound en ook blues-stijl met zich mee, wat maakt dat de Flat Tire Band over een eigen en herkenbaar klankbeeld beschikt. In haar relatief korte bestaan verscheen deze band al op vele locaties.
Zij manifesteerden zich op diverse blues-festivaloptredens en regelmatig op de natuurlijk plekken van de klassieke blues-locaties die in meerdere omgevingen van Nederland te vinden zijn.

Waar blues nog wel eens geassocieerd wordt met louter sombere gevoelens, onderscheidt de Flat Tire Band zich door het spelen van de meer swingende blues-nummers. 
“Er mag gedanst worden, graag zelfs”  aldus ‘Big Bobo’ Marcel Schuurman.

 

BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net  

Locatie optreden:  28 MAART - ZATERDAGAVOND 20.00 TOT 23.00 UUR
Wijkcentrum Alleman
Den Bloeyenden Wijngaerdt 1,
1183 JM Amstelveen

Bereikbaarheid: tel. 020 6453945
Wijkcentrum Alleman is te bereiken met tram 5 en metro 51 – halte Onderuit. Op de Oranjebaan stopt buslijn 356 & 175 en buslijn 487 stopt Olympialaan - Halte Lien Gisolf. Naast het wijkcentrum is er ruime parkeergelegenheid.

agenda home sponsors informatie muziekanten podia