PERSBERICHT
BLUES IN DE WIJK - AMSTELVEEN

 

Nadat onze aanvankelijke programmering met Blueshaker moest worden opgeschort wegens het ontbreken van de bassist, hebben we al snel contact kunnen maken met een super alternatief ; het werd………

LONG WAY BLUES, een band met een lange weg van ervaringen en optredens die in 1976 begon. Willem van Houten, geïnspireerd en destijds leerling van gitarist Ted Oberg van de legendarische band Livin’ Blues, startte in 1975 met een paar vrienden The Long Way Bluesband. Dit bleef niet onopgemerkt , al gauw volgde optredens met succes.
De Amerikaanse bluespianist Champion Jack Dupree nodigde LWB tijdens een bluesfestival in 1979 in Alkmaar uit een paar nummers mee te spelen. Ook de tour met de Engelse rockband The Pretty Things door Nederland was een bijzonder gebeuren.(zo schreef muziekkrant Oor). Ook speelde LWB met o.a. Rob Hoeke, Livin’ Blues, Flavium, Barrelhouse en andere bekende bands. Na vele optredens, diverse demo,s en meegewerkt te hebben aan een verzamel LP Blue Fits You (Munich records) besloot LWB er in 1988 mee te stoppen.

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en LWB staat sinds 1999 weer op het podium alsof ze nooit zijn weggeweest. Sindsdien wordt de blues weer als vanouds ten gehore gebracht. Ook nu weer heeft LWB speciale muzikale momenten beleefd met o.a. session met Nicko Christiansen en John Lagrand ( Livin’ Blues ).

LWB speelt bekende bluesklassiekers van weleer, geïnspireerd door Eric Clapton, Gary Moore, Freddy King, Peter Green, Rory Gallagher, Joe Bonamassa e.a. Daarnaast speelt LWB ook eigen werk met de vertrouwde LWB sound.
Een lange weg van ervaring; en dat is goed te horen!!

 

De bandleden zijn: Willem van Houten - Gitaar; Ed Blanken - bas; Corbin Wassenaar - keys; Piet Wittebol - drums en als gastspeler speelt deze avond Jack van Leeuwen op bluesharp.

BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net

Locatie optreden: 13 december ZATERDAGAVOND 20.00 TOT 23.00 UUR

Wijkcentrum Alleman
Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen

Bereikbaarheid: tel. 020 6453945
Wijkcentrum Alleman is te bereiken met tram 5 en metro 51 – halte Onderuit en met buslijn 165 – halte Gisolflaan. Daarnaast is er ruime vrije parkeergelegenheid aan het wijkcentrum.

agenda home sponsors informatie muziekanten podia