JA.ZZ IN DE BUURT AMSTELVEEN - VRIJDAG 9 JANUARI 2015 – WIJKCENTRUM DE BOLDER

OPTREDEN VAN
MAAIKE DEN DUNNEN met haar Quartet

Maaike is niet zomaar een jazz-zangeres.
Je kunt haar optreden het best omschrijven als een cabaretachtige vertolking waarbij vocale jazz improvisaties, muzikale en ritme accenten haar teksten onderschrijven.
Zij is avontuurlijk in haar benadering van stijlen en ook reislustig om in diverse landen haar ervaringen op te doen. In Duitsland, Oostenrijk en de Balkan landen en ook de USA heeft ze langere tijd vertoefd om indrukken en ervaringen op te doen. En ook al spreekt ze diverse talen perfect; Zij is ook de oprichtster van een stichting ‘JAZZIN JE MOERSTAAL’.
Diverse belangrijke internationale prijzen zijn haar te beurt gevallen.
Ze verkent constant nieuwe wegen samen met een topteam van jazzmuzikanten.

Haar Quartet bestaat uit:
Karel Boehlee–Piano, Tom Beek–Saxen, Frans van Geest-Contrabas, Joost van Schaik–Drums.

De interactie van deze perfecte muzikanten met een improviserende stemsoliste is van een origineel niveau op jazzgebied. Zij zullen u die avond laten swingen; negatieve ionen gieren u door het lijf; het weekend kan weer vol nieuwe positieve energie beginnen!

Enkele kenmerken van Maaike: zijn haar straight forward en swingende stemgeluid, ze bespeelt zelf op niet onfortuinlijke wijze de piano en is een avant-gardist in stemaccenten.
Van Karel: Kort gezegd een meester romanticus op de piano met de zuiverheid van een helder stromende beek in een Veluwe ’s landschap. Zijn Trio zeer populair in Azië m.n. Japan.
Van Tom: Bespeelt zijn diverse typen saxofoons tijdens het optreden en is ook veel gevraagd in andere band formaties. Heeft ook zijn eigen quartet.
Van Frans: Is een absolute allround bassist en een ‘must have’ in de ritmesectie bij vele formaties van kleine ensembles tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw.
Van Joost: wordt veel gevraagd om zijn subtiele manier van spelen en zijn vermogen tot de inbreng van specifieke accenten en ritme changes. Speelt met de groten in de jazzwereld.

 

JA.ZZ IN DE BUURT wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net

Locatie optreden: 9 JANUARI 2015 - VRIJDAGAVOND 20.00 TOT 23.00 UUR
Wijkcentrum de Bolder
Groenhof 140
1186 EX Amstelveen

Bereikbaarheid: tel. 020 6471509
Wijkcentrum De Bolder is te bereiken met Metro 51 – halte Sportlaan. En met buslijnen 199 en 66 – halte winkelcentrum Groenhof.  Er is voldoende gelegenheid tot vrij parkeren.

agenda home sponsors informatie muziekanten podia