In het kader van de serie JAZZ IN DE BUURT – vindt op vrijdag  20 april in ’t Openhof te Amstelveen het optreden plaats van:

Willem Hellbreker Quartet; met gast pianiste Vera Marijt

Het optreden draagt de titel ‘OUT OF NOWHERE’

Waarom deze titel?  Eigenlijk omdat haar naam en talent bij uw programmeur niet bekend was,
maar de titel van deze song des te meer; Wie hebben het al niet gespeeld of gezongen?!!

Daarom het volgende korte overzicht van haar levensloop:
Vera Marijt (1989) is een van die jonge professionele jazzpianisten wiens ster snel rijzende is.
Haar waardering voor Jazz ontwikkelde zich al op jonge leeftijd, terwijl ze naar Diana Krall luisterde en kennismaakte met de muziek van jazziconen als Nat King Cole, Billie Holiday en Louis Armstrong.

Na het afronden van de middelbare school in 2007 woonde zij gedurende die zomer een Clinique bij aan het prestigieuze Berklee College of Music in Boston, VS. Toen zijn het verhaal over het leven van pianist Bud Powell las en beluisterde, raakte zij in de ban van zijn muziek, werd gefascineerd door de Bebop-stijl en was vastberaden, zo niet verslaafd, om de techniek en taal van dit complexe genre te beheersen. Dit werd de aanzet tot haar begeestering en definitieve entree in de wereld van de jazz.

Bij het koninklijk conservatorium In Den Haag studeerde ze bij de talentvolle jazzpianist Juraj Stanik en nam ze deel aan masterclasses van Barry Harris, Branford Marsalis, Mike Manieri, Alan Broadbent, Hein van de Geyn, Rob van Bavel en anderen.

Door op uitnodiging deel te nemen aan de jaarlijkse ‘International Association for Schools of Jazz’ in Graz, Oostenrijk in 2012, speelde ze met musici van over de hele wereld en werd gecoacht door Dave Liebman en Hervé Sellin.

In 2014 verhuisde Vera naar Montréal, Canada, om te studeren bij André White, Francois Bourassa en Rémi Bolduc bij McGill Schulich of Music. Sindsdien had ze het voorrecht om te spelen met enkele van Montréal's beste muzikanten, zoals Fraser Hollins, Alec Walkington, Norman Marshall Villeneuve, Joe Sullivan en Jim Doxas. Ze deed een kleine tournee in Toronto met saxofonist Rémi Bolduc en speelde met het beroemde McGill Jazz Orchestra met de geweldige Danilo Perez.

In juli 2015 bracht Vera met eigen formatie haar debuutalbum ‘Insight Out’ uit, met originele muziek en arrangementen van jazz standards. Diezelfde maand lanceerde zij haar CD bij het openingsconcert van het ‘Festival Internacional Jazz’ de Verano in Querétaro, Mexico.

 

De Locatie: Centrum ‘t OPENHOF, Burg. Haspelslaan 129 Amstelveen
Concert vrijdag 20 april van 20.00 tot 23.00 uur.
BEREIKBAAR vanuit Amsterdam met Tram 5 en Metro 51 (halte Oranjebaan).
U KUNT ER VRIJ PARKEREN.

JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net

podia muziekanten informatie sponsors home agenda