JA.ZZ IN DE BUURT AMSTELVEEN - VRIJDAG 20 MAART 2015 – WIJKCENTRUM DE MEENT

 

OPTREDEN VAN
NADIA BASURTO

Soms vraagt men zich wel eens af of een zanger of zangeres echt meent wat hij of zij zingt.
Als het zover komt, dat men de vertolking niet van het echte kan onderscheiden, dan klopt het eigenlijk helemaal. Net als met een toneelstuk of film kan men het gevoel hebben dat men het echt heeft meebeleefd. Dit soort ervaringen zijn een genot om mee te maken omdat ze een deel van jezelf lijken te zijn geworden. Toen ik meerdere keren in jazzcafés en theaters kwam, vond ik vaak dat een zanger of zangeres slechts een liedje zong dat mij vaak niets zei. Ik had daarom niet veel met vocaal.

Toen ik Nadia voor het eerst in Haarlem zag optreden, toen ze nog maar twee jaar op het conservatorium van Den Haag studeerde, ontdekte ik eindelijk een zangeres met pure hart en passie.
Hoe kan het ook anders; zij is een vrouw met het Spaanse vuur en een natuurlijke bevlogenheid;  afkomstig uit Barcelona. Tegenwoordig doet zij haar Masters op het conservatorium van Amsterdam.

Zij is een jazzzangeres pure sang die de accenten en instrumentale klanken weet te leggen in haar stem; deze is prettig, warm maar tegelijk krachtig. Haar improvisaties hebben een spontaan karakter, zoals in jazz gebruikelijk, en worden door haar begeleiders beantwoord en geaccentueerd.
Het bekende American Song Book staat a.s. vrijdag op het repertoire. Herkenbare tunes met veel swing, maar wel zo origineel geïnterpreteerd en geïmproviseerd  dat ze u zeker zullen boeien!!
Humor, muzikale kleur en passie komen samen tot de vertolking en een echte beleving van de songs. En U zult dat gaan meemaken!  Hoe veel mooier kan jazz wel niet zijn?

Haar begeleidend trio bestaat uit:
Miguel Rodrigues, piano
Tobias Nijboer, contrabas
Joan Teról Amigó op drums

Al deze muzikanten hebben eerder in de programmeringen van JA.ZZ IN DE BUURT  een rol gespeeld.
Miguel speelde toen met Ben van den Dungen’s  kwintet en Tobias en Joan met David Golek’s Trio.
Zij manifesteren zich beroepsmatig in diverse jazzformaties en ook in grote orkesten het zijn echt

jonge ‘all rounders’ die u in deze setting opnieuw zullen doen verbazen.

 

JA.ZZ IN DE BUURT wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net

Locatie optreden:  VRIJDAGAVOND 20 MAART 20.00 TOT 23.00 UUR
Centrum DE MEENT 
Orion 3
1188 AM Amstelveen

Bereikbaarheid: T. (020) 6438015

Centrum De Meent  met metro 51 – halte De Meent; buslijn 199 – halte Praam; buslijnen 170, 174 – halte Grote Beer. Er is voldoende vrije parkeergelegenheid.

agenda home sponsors informatie muziekanten podia