JA.ZZ IN DE BUURT AMSTELVEEN - VRIJDAG 15 MEI 2015 – WIJKCENTRUM DE BOLDER

HET OPTREDEN VAN
PARADIGM – LATIN QUARTET

De latin-jazz band Paradigm Quartet werd opgericht in de zomer van 2011 door pianist Danny van Kessel en gitarist Daniël Mathot. Kort hierna werd de band aangevuld met de Mexicaanse bassist Humberto Albores en de Surinaamse drummer Yoran Vroom. De verschillende culturele achtergronden zijn de basis van de band gaan vormen. Na een jaar intensief repeteren en tal van optredens besloot de band de studio in te gaan. Hieruit is de debuut EP ‘First Flight’ ontstaan. Op deze EP zijn ook de uit Curacao afkomstige percussionist Vernon Chatlein en saxofonist Jasper van Damme te horen.

De naam Paradigm is oud grieks en staat voor een ‘model’ of ‘voorbeeld’. Met deze naam streeft de band een voorbeeld te zijn in het verkennen van nieuwe muzikale gebieden binnen en buiten de wereldmuziek. Naast de bekende Latin ritmes uit Cuba, Puerto Rico en Brazilië heeft de band ook een duidelijke Fusion en Rock sound ontwikkeld. Dit alles afgewisseld met lyrische jazz improvisaties door gitaar en opzwepende Latin solo’s van de piano. De legendarische pianist, arrangeur, componist Jan Laurens Hartong (o.a. Nueva Manteca) heeft de ‘ liner notes’ geschreven voor hun EP “First Flight”. Deze EP is te vergelijken met “Santana meets Herbie Hancock in Cuba after a heavy night in New York”.

Als jonge net afgestudeerden heb ik Danny en Yoran ontmoet onder de hoede van Pablo Nahar-bassist, inmiddels legende en grondlegger van het Surinam Music Ensemble later genoemd 4SURE.
De ‘Latin Drive’ opgedaan in die periode is bij de jonge garde nog volop aanwezig. Dit team van vier begeesterde muzikanten gaan u de komende vrijdagavond onder eigen noemer duidelijk verrassen.
Zij hebben een hoog individueel  kwaliteitsgehalte en behoren inmiddels tot de TOP in Latinjazz.

Tonights Line Up:
Danny van Kessel – piano, keys,
Daniel Mathot - gitaar,
Humberto Albores – basgitaar,

Joran Vroom – drums.

 

JA.ZZ IN DE BUURT wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net
 

Locatie optreden: 15 MEI 2015 - VRIJDAGAVOND van 20.00 TOT 23.00 UUR
Wijkcentrum de Bolder
Groenhof 140
1186 EX Amstelveen

Bereikbaarheid: tel. 020 6471509
Wijkcentrum De Bolder is te bereiken met Metro 51 – halte Sportlaan. En met buslijnen 199 en 66 – halte winkelcentrum Groenhof.  Er is voldoende gelegenheid tot vrij parkeren.

agenda home sponsors informatie muziekanten podia