JA.ZZ IN DE BUURT AMSTELVEEN - VRIJDAG 6 FEBRUARI 2015 – WIJKCENTRUM DE BOLDER

OPTREDEN VAN
QUARTET JORIS TEEPE

Dit ensemble bestaat dit keer uit voornamelijk New Yorkers ook al woont ¾ inmiddels in Nederland.
Bassist Joris Teepe vertrok in 1992 naar New York en wist daar als een van de weinige Nederlanders carrière te maken in de jazzscene. Hij speelde met grootheden als Randy Brecker, Benny Golson, John Abercrombie.
Negen jaar was hij de bassist van de drummer Rashied Ali en zijn kwintet. Regelmatig brengt hij Amerikaans talent naar Nederland. Joris kent Adam & Steve al 20 jaar en dit gezelschap bruist van de energie die New York zo typerend maakt. De New Yorker Adam Kolker (tenor sax & basklarinet) is vooral bekend geworden van zijn werk in de Latin muziek met o.a. Ray Baretto. Drummer Steve Altenberg woont al enkele jaren in Amsterdam en doceert tevens aan het conservatorium in Groningen. Jasper Soffers is een gerenommeerd pianist die met vele beroemde muzikanten als Kenny Wheeler, Roy Hargrove, John Scofield, John Clayton etc. heeft gespeeld. Vertoefde derhalve ook vaak in de USA. Is ook pianist in het Metropole Orkest en speelt met vele bekende Nederlandse musici als Jan Menu, Bart Wirtz, Till Brönner en is docent aan twee conservatoria. Al met al een quartet dat er mag wezen en het zal u niets verbazen als de swing er bij de bolder weer behoorlijk in zal zitten.

Ik zal dit gebeuren voor geen goud willen missen; het is echt een unieke compositie van talenten.

 

The Line Up:
Adam Kolker tenorsax, clarinet USA
Jasper Soffers piano NL
Joris Teepe contrabass NL/USA
Steve Altenberg drums   USA 

JA.ZZ IN DE BUURT wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net

Locatie optreden: 6 FEBRUARI 2015 - VRIJDAGAVOND 20.00 TOT 23.00 UUR
Wijkcentrum de Bolder
Groenhof 140
1186 EX Amstelveen

Bereikbaarheid: tel. 020 6471509
Wijkcentrum De Bolder is te bereiken met Metro 51 – halte Sportlaan. En met buslijnen 199 en 66 – halte winkelcentrum Groenhof.  Er is voldoende gelegenheid tot vrij parkeren.

agenda home sponsors informatie muziekanten podia