BLUES IN DE WIJK AMSTELVEEN – ZATERDAG 27 november 2015 – WIJKCENTRUM ALLEMAN

 

OPTREDEN VAN
TONS OF BLUES – Mississippi blues

Tons of Blues bestaat uit zes ervaren muzikanten. Een groovy basis van bas en drums, toppartijen van piano, mondharmonica, gitaar aan elkaar gesmolten door hammondorgel en zang. Met elkaar zorgt dat voor een herkenbaar geluid dat het Wijkcentrum Alleman in zijn volle breedte zal omspannen.
Een fijne vol gemotiveerde band die hun instrumenten optimaal bespelen om de ‘sound’ waar te maken. Zij nemen je mee naar de bakermat van de bluesmuziek, de Mississippi-delta en de kroegen van New Orleans. Op deze avond laat de band je horen hoe veelzijdig en doorleefd bluesmuziek kan zijn. Alle uithoeken van de blues komen voorbij in bekende en minder bekende covers.

En dat het repertoire genuanceerd genoeg is blijkt uit de vertolking van o.a. de half-akoestische sound van Taj Mahal, tot aan de jazzy blues van The Nightcats en Dr. John  met zijn Blues for You.
Ook de traditionele blues van giganten als Muddy Waters en Junior Wells staan op hun speellijstje.
Een echt feestje wordt het met o.a. de funkblues van Albert King en Popa Chubby.

Tons of Blues kan men vertalen door Blues-tonen, maar ook naar de hoeveelheid (tonnen) van de vele blues interpretaties waarover zij beschikken. Dit wordt dus weer eens shaken vanavond!!!

De band bestaat uit:
Fons Duin – zang
René Uhlenbush - bluesharp
Michael Rubinstein – gitaar, Gerard Kortooms - bas
Chretien Felser - toetsen, Roon van Santen - drums

 

BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net  

Locatie optreden: 14  FEBRUARI - ZATERDAGAVOND 20.00 TOT 23.00 UUR
Wijkcentrum Alleman
Den Bloeyenden Wijngaerdt 1,
1183 JM Amstelveen

Bereikbaarheid: tel. 020 6453945

Wijkcentrum Alleman is te bereiken met tram 5 en metro 51 – halte Onderuit. Op de Oranjebaan stopt buslijn 356 & 175 en buslijn 487 stopt Olympialaan - Halte Lien Gisolf. Naast het wijkcentrum is er ruime parkeergelegenheid.

agenda home sponsors informatie muziekanten podia